טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

ניתוח כף רגל

איפיון הפגם: (בלועזית HALLUX VALGUS) עיוות של קדמת כף הרגל עם סטיה (קבועה או מתקדמת) של הבוהן לכיוון האצבעות האחרות. סטיית הבוהן מלווה בהופעה של בליטת עצם בבסיס הבוהן בחלק הפנימי של כף הרגל (להלן ה"בניון" BUNION). בשלב מסויים מתחילה הבוהן להידחק כלפי האצבע השניה (הסמוכה) ואז עשויים להופיע מספר סיבוכים:
איפיון הפגם: (בלועזית HALLUX RIGIDUS) שחיקה הדרגתית של הסחוס בפרק של בסיס הבוהן. לעתים קרובות השחיקה היא דו-צדדית (קרי בשתי כפות הרגליים). עם הזמן חלים בפרק השחוק שני תהליכים במקביל: א. נוצרת גבשושית-עצם בחלק העליון של הפרק שגדלה בהדרגה. ב. טווח התנועה של הבוהן הולך ופוחת בהדרגה לעתים עד כדי קשיון מוחלט של הפרק.
איפיון הפגם: (בלועזית HAMMER TOE) עיוות הדרגתי של האצבעות ה"קטנות" (אצבעות 2-5) שבו האצבע מתרוממת ומתקפלת ומאבדת את יכולת התנועה של הפרקים עד כדי קשיון מוחלט בעוד שבמקביל חלה צניחה כלפי מטה של עצם המסרק (=העצם בקדמת כף הרגל אליה מחוברת האצבע, METATARSUS בשמה הלאטיני).
איפיון הפגם: תפיחות כואבת ורגישה של עצב תחושתי בין שתי עצמות-מסרק METATARSI באיזור הכרית בקדמת כף הרגל. העצב מתפצל לשני הסעיפים המעניקים תחושה לחלק הפנימי של שתי האצבעות שנמצאות מולו. נוירומה היא תוצאה של נזק פנימי שנגרם לסיבי העצב. הפעילות החשמלית של העצב מופרעת והוא משדר כאבים הן לאיזור הנוירומה (MORTON'S NEUROMA) והן לכיוון האצבעות שמולה.
איפיון הפגם: תפיחות ממושכת וכואבת של גיד אכילס (הגיד האחורי של השוק המחבר בין שרירי הסובך לבין עצם העקב (CALCANEUS) בחלקה האחורי. התפיחות היא תוצאה של דלקת (INFLAMMATION) של הגיד באחד משני מקומות בד"כ: א. בחלק החופשי של הגיד. ב. בנקודת חיבור הגיד לעצם העקב- במקרה זה ידועה הדלקת בשם "דורבן אחורי" או מחלת הגלונד (HAGLUND'S DISEASE) כיוון בעקב האחרי זיז-עצם בולט.
איפיון הפגם: קרע מלא של גיד אכילס בעקבות חבלה (לעתים ישירה ולעתים חבלת מתיחה כגון בעת נחיתה מקפיצה, בעת משחק טניס או כדורגל וכד'). לא אחת הקרע הינו סיבוך של דלקת ממושכת שגרמה להחלשת הגיד עקב קרע חלקי. הגיד עשוי להיקרע בשני מקומות: בחלק החופשי של הגיד או בנקודת חיבור הגיד לעצם העקב (INSERTIONAL TEAR).
איפיון הפגם: נזק סחוסי קשה למפרק הסוב-טאלארי (=המפרק שמתחת לקרסול אשר אחראי על תנועות העקב וכף הרגל לצדדים). הנזק יכול להיות מולד CONGENITAL עקב פגם בהתפתחות המפרק (כגון באיחוי גרמי מולד של עצמות העקב מצב הנקרא קואלישן TARSAL COALITION. סיבה נוספת לנזק בסחוס היא מצב לאחר שבר מרוסק של עצם העקב (CALCANEUS) או עצם הקרסול (TALUS). שברים מסוג זה הינם בד"כ תוצאה של נפילה מגובה או תאונות דרכים.
איפיון הפגם: ציסטה הינה גוש שפיר לחלוטין המופיע באיזורים שונים קרסול או בכף הרגל מתחת לעור או בין הגידים ללא סיבה מוגדרת. הציסטה השכיחה ביותר נקראת גנגליון GANGLION והיא מורכבת ממעטפת חיצונית דמויית כדור המכילה תוכן נוזלי שקוף צמיגי (דמוי ג'לאטין). רוב הציסטות הן בודדות וקטנות (בקוטר של 1-2 ס"מ) אך לעתים מופיעות מספר ציסטות סמוכות או מתפתחת ציסטה גדולה (בקוטר 2-5 ס"מ). הציסטות שכיחות יותר בנשים.
איפיון הפגם: דלקת ממושכת וכואבת של רצועת כף הרגל (PLANTAR FASCIA) בחלק התחתון של העקב. הדלקת בד"כ מלווה בנוכחות של זיז-עצם ("דורבן" או SPUR) בחלק התחתון של עצם העקב (CALCANEUS), אולם לא תמיד. הסיבה העיקרית : לחץ ממושך על החלק התחתון של העקב כתוצאה מעמידה ממושכת, הליכה מרובה או נעל בעלת סוליה קשה במיוחד. הביטוי הקליני: כאבים ממושכים או כאבים לסירוגין במאמץ עם קושי בדריכה על העקב.
כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין