ניתוח הלוקס ולגוס- מדוע זה כדאי
הלוקס ולגוס יוצר עבור הסובלים ממנו נזקים בריאותיים קוסמטיים ויותר מכך כאבים והפרעה ממשית לשגרת החיים וכפועל יוצא מכך גם ירידה באיכות החיים.
בין התסמינים:
הסיבה העיקרית: שילוב של נטייה משפחתית גנטית בשילוב עם שימוש של נעליים צרות מלפנים במשך שנים. הפגם שכיח הרבה יותר (פי 5 לערך) בנשים בהשוואה לגברים. קיימות סיבות נוספות שכיחות פחות כגון מחלות פרקים שונות, מחלות נוירולוגיות ושיתוקים, או חבלות לבוהן. לעתים הפגם מופיע בגיל מאד מוקדם כבר במתבגרים (JUVENILE HALLUX VALGUS).
הביטוי הקליני:
כל אחת מהבעיות הללו עשוייה להיות סיבה להחלטה על ניתוח.
הטיפול: אין טיפול מונע!! מומלץ להשתמש בנעליים שטוחות (ללא עקב) ורחבות ככל שניתן בחלק הקדמי ואפשר להפחית כאבים מלמטה בכרית כף הרגל ע"י שימוש במדרסים רכים מרופדים היטב להפחתת הלחץ שמופעל מלמטה על עצמות כף הרגל.
הניתוח: כולל מספר אלמנטים של תיקון-
הניתוח מבוצע בד"כ בהרדמה מקומית (למעט אם המטופל חושש ואז ניתן לבצע הרדמה עמוקה יותר). הניתוח מבוצע בד"כ במתכונת של "אשפוז-יום" (שיבה הביתה ביום הניתוח ללא אשפוז).
לאחר הניתוח יש צורך בשכיבה עם רגל מורמת ביומים הראשונים וניתן להלך בהמשך באמצעות עזרים מתאימים (קביים בשבוע הראשון וסנדל מיוחד). לעתים נדרש טיפול פיסיותרפי בהמשך כדי לשפר את תנועתיות הפרק של הבוהן.
משך ההחלמה 4-6 שבועות.
כאשר הניתוח מבוצע בגיל מבוגר או בשלב של מאד מתקדם של העיוות כאשר קיימת שחיקה קשה של סחוסי הפרק, אין די בניתוח הסטנדרטי ויש צורך לבצע תיקון יותר מורכב, ואז עומדות בפני המטופל שתי אפשרויות לבחירה: