טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

ניתוח לתיקון הלוקס ולגוס (בוהן קלובה):

 ניתוח הלוקס ולגוס- מדוע זה כדאי

הלוקס ולגוס
יוצר עבור הסובלים ממנו נזקים בריאותיים קוסמטיים ויותר מכך כאבים והפרעה ממשית לשגרת החיים וכפועל יוצא מכך גם ירידה באיכות החיים.
בין התסמינים:

  1. יצירת יבלות כואבות בין הבוהן לאצבע השניה.
  2. דחיקה הצידה של האצבע השניה ושאר האצבעות 3-5 (אפקט דומינו DOMINO).
  3. כיפוף והרמה של האצבע השניה (יצירת עיוות הנקרא אצבע-פטיש HAMMER TOE) כאשר הבוהן נדחקת מתחת לאצבע השניה (או לעתים נדירות "רוכבת" מעליה).
  4. שחיקה הדרגתית של הסחוס בפרק של בסיס הבוהן.


הסיבה העיקרית: שילוב של נטייה משפחתית גנטית בשילוב עם שימוש של נעליים צרות מלפנים במשך שנים. הפגם שכיח הרבה יותר (פי 5 לערך) בנשים בהשוואה לגברים. קיימות סיבות נוספות שכיחות פחות כגון מחלות פרקים שונות, מחלות נוירולוגיות ושיתוקים, או חבלות לבוהן. לעתים הפגם מופיע בגיל מאד מוקדם כבר במתבגרים (JUVENILE HALLUX VALGUS).
 
הביטוי הקליני:

  1. הפרעה קוסמטית.
  2. קושי גובר במציאת נעליים מתאימות.
  3. כאבים- הללו יכולים להופיע מהצד באיזור ה"בניון", מלמטה בכרית כף הרגל, בתוך הפרק של בסיס הבוהן, או בגב האצבע-פטיש השניה (שנוצרת בה יבלת רגישה עקב השפשוף של הנעל).
  4. עיוות משני של האצבעות האחרות (בד"כ השניה אך לפעמים יותר).

כל אחת מהבעיות הללו עשוייה להיות סיבה להחלטה על ניתוח.
 
הטיפול: אין טיפול מונע!! מומלץ להשתמש בנעליים שטוחות (ללא עקב) ורחבות ככל שניתן בחלק הקדמי ואפשר להפחית כאבים מלמטה בכרית כף הרגל ע"י שימוש במדרסים רכים מרופדים היטב להפחתת הלחץ שמופעל מלמטה על עצמות כף הרגל.
 
הניתוח: כולל מספר אלמנטים של תיקון-

  1. הסרת ה"בניון" במטרה להקטין את הבליטה בחלק הפנימי של כף הרגל.
  2. החזרת הבוהן לעמדה ישרה (או קרובה לישרה ככל שניתן) כדי למנוע לחץ על האצבעות האחרות וע"י כך למנוע סיבוכים משניים.
  3. חיזוק הרצועות כדי למנוע הישנות של העיוות.

הניתוח מבוצע בד"כ בהרדמה מקומית (למעט אם המטופל חושש ואז ניתן לבצע הרדמה עמוקה יותר). הניתוח מבוצע בד"כ במתכונת של "אשפוז-יום" (שיבה הביתה ביום הניתוח ללא אשפוז).
לאחר הניתוח יש צורך בשכיבה עם רגל מורמת ביומים הראשונים וניתן להלך בהמשך באמצעות עזרים מתאימים (קביים בשבוע הראשון וסנדל מיוחד). לעתים נדרש טיפול פיסיותרפי בהמשך כדי לשפר את תנועתיות הפרק של הבוהן.
משך ההחלמה 4-6 שבועות.

כאשר הניתוח מבוצע בגיל מבוגר או בשלב של מאד מתקדם של העיוות כאשר קיימת שחיקה קשה של סחוסי הפרק, אין די בניתוח הסטנדרטי ויש צורך לבצע תיקון יותר מורכב, ואז עומדות בפני המטופל שתי אפשרויות לבחירה:

  1. ניתוח מסוג KELLER  שבו מסירים את הפרק של בסיס הבוהן ע"י קיצור העצם. היתרון- נותרת תנועה של הבוהן ללא כאבים. החסרון- התקצרות הבוהן וחולשה קלה של השרירים המכופפים את הבוהן.
  2. ניתוח קיבוע ARTHRODESIS  שבו מבטלים למעשה את הפרק של בסיס הבוהן ע"י קיבוע העצמות זו לזו. היתרון- תוצאה טובה ללא כאבים שנשמרת לכל החיים ללא אפשרות לחזרה  של  העיוות .  החיסרון- לא ניתן לשנות את גובה  העקב בנעל היות שהבוהן קבועה בעמדה ישרה. 
  3.    
       
כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין