מטפלת אחרי ניתוח / מטפלת סיעודית לאנשים מוגבלי תנועה
אנשים לאחר ניתוח, כמו גם אנשים עם מגבלות תנועה, עשויים להיות זכאים לשירותי מטפלת סיעודית.
קל להציע למצוא עובדת סיעודית שתיקח על עצמה את הטיפול האישי ביקירכם שנזקק לעזרה סיעודית. אבל מה זה אומר שמישהי תהיה אתו בבית ותעזור לו? איפה מתחילים למצוא מישהו? ואיך מבטיחים שהמטופל יקבל טיפול מסור שעונה על צרכיו?
הנה כמה עובדות ועצות שיעזרו לכם בתהליך שכירת מטפלת סיעודית לעזרת יקירכם שזקוק לטיפול ייעודי:
-
לפני שבוחרים במטפלת, מומלץ לערוך פגישה בינה לבין המטופל לשם תיאום ציפיות. כך הדברים יהיו ברורים יותר לשני הצדדים כבר בתחילת הדרך. השיחה תוכל לחשוף את הציפיות השונות מבחינת ערכים, צורת ההתנהלות וסגנון החיים (כמו ציפייה לשמירת כשרות, לתזונה ספציפית או לתחומי העבודה המוגדרים של המטפלת במטופל ובצרכי הבית).
-
כדי להבטיח התאמה של המטפלת הסיעודית לאישיות, לתרבות ולצרכים של המטופל, תוכלו להתייעץ עם העובד הסוציאלי המייצג את חברת ההשמה. העובד הסוציאלי יגיע לבית המטופל, יתהה על אופיו, יברר איזו שפה הוא מדבר, ושאר הצרכים שהמטפלת תידרש למלא.
-
הצלחת הטיפול הסיעודי תלויה מאוד במערכת היחסים הטובה שתירקם בין המטופל למטופלת. לכן, חשוב לבדוק אם נוצרת כימיה בין השניים, אם נראה שהקשר ביניהם אכן יוכל להצליח, גם אם בתחילת הדרך מן הסתם תידרש תקופת של הסתגלות ראשונית למטופל ולסוג העבודה.
-
מומלץ מאוד לעקוב אחר השירות שמקבל המטופל באופן קבוע כדי לוודא שהמטפלת אכן נותנת מענה לכל הצרכים שלו, כולל מזון, תרופות, רחצה, ויחס של כבוד והערכה. אם מסתמנים שינויים כלשהם במצב רוחו של המטופל, חשוב לבדוק את הדברים לעומק ובעיקר לוודא שתופעה זו לא קשורה בשום אופן להתנהגות או ליחס של המטפלת כלפיו.
-
בד בבד חשוב גם לשמור על זכויות המטפלת הסיעודית ולהקפיד על יחס של כבוד לעבודתה, תוך שמירה על כל הזכויות הסוציאליות והאישיות המגיעות לה. על מנת להבטיח באופן שוטף שהמטפלת אכן מקבלת יחס הוגן, מומלץ לשוחח איתה מדי פעם ולשמוע ממנה אם יש לה אולי טענות או בקשות שלא הייתם מודעים להן.
-
כדי להציע שקט נפשי לבני המשפחה, עדיף לשמור את החפצים יקרי הערך בכספת או מחוץ לדירת המטופל, ואפילו להתקין מצלמות ברחבי הבית, כדי לעקוב אחר ההתנהלות בבית ולהבטיח שהטיפול מתנהל כשורה, בהתאם לציפיות.
-
חשוב לערוך חוזה בכתב שבו יכללו הציפיות, הגדרות התפקיד (כולל המטלות הביתיות וסדר היום), שעות העבודה ושעות המנוחה והפנאי, אפשרויות השימוש בטלוויזיה או במחשב, עבודה בחגים ובשבתות וכן הלאה.
קחו בחשבון שכאשר המטפלת היא ישראלית, היא תעבוד לפי שעות הסיעוד שהקציב הביטוח הלאומי (או הקרן לרווחת נפגעי שואה). כאשר המטפלת היא עובדת זרה, היא תספק טיפול של 24 שעות ביממה.