טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

חשיבותה של ארגונומיה בחדר הכושר למניעת פציעות ספורט

העיסוק בספורט, על אף שהוא בריא לכל הדעות, טומן בחובו גם פוטנציאל לפציעה בצורות שונות ובדרגות שונות של חומרה. במקרים רבים לא ניתן להימנע מפציעות במהלך פעילות גופנית. למשל, כאשר נגרמות פציעות בעקבות היתקלות בין שחקנים בספורט קבוצתי. פציעות ספורט יכולות להיגרם גם כתוצאה מאימון יתר, כתוצאה מביצוע פעולות שונות בצורה לא תקינה או פציעות הנגרמות כתוצאה מחוסר מוכנות של הרקמות.
 
הנזק מפציעות ספורט יכול להיות נזק קל שרק משבית לכמה ימים, אך גם יכול להיגרם נזק חמור יותר שעלול אפילו לדרוש תקופת שיקום, ובמקרים קיצוניים גם פעולות כירורגיות. בשל כך חשוב מאוד להקפיד על כל הגורמים שכן מסייעים להימנעות מתאונות ופציעות.  כאשר מדובר על אימונים בחדר הכושר, הנושא החשוב ביותר שיש להקפיד עליו הוא תכנון ארגונומי נכון. כבר הוכח בעבר כי ארגונומיה בחדר הכושר מובילה בהכרח לירידה בכמות הפציעות. הארגונומיה היא זאת שקובעת את מידת ההתאמה בין מכשירי הכושר למתאמנים עצמם. 
 

תכנון חדר כושר ארגונומי

 
ישנן שתי קבוצות של גורמי סיכון לפציעות בחדר הכושר- סכנות שנובעות מציוד הכושר ומסביבת האימון, וסכנות שנובעות מאופן האימון עצמו.
הקבוצה הראשונה היא זאת שקשורה לתחום הארגונומיה. מנהלי חדרי כושר צריכים להקפיד מאוד בשלב התכנון והרכישה של ציוד הספורט. ציוד ספורט שלא מתוכנן כראוי יכול להביא לנזקים עצומים ופציעות רבות. אופני כושר עם קוטר ידיות לא תקין, מסלול ריצה לא טוב, גובה מושב לא נכון ועוד הם כולם דוגמאות לציוד ספורט לקוי מבחינה ארגונומית. ניתן להגדיר ארגונומיה בחדר הכושר כיכולת של מכשיר ספורט לתת לגוף לבצע את התנועה באופן טבעי. כל קושי או תנועה לא טבעית של הגוף הם כישלון מבחינה ארגונומית
 

כיצד להקפיד על ארגונומיה בחדר הכושר?

 מעבר לרכישת ציוד ספורט מקצועי, חשוב להקפיד על תכנון נכון גם של סביבת האימון. חשוב להקפיד שמכשירי הכושר יהיו יציבים ומקובעים לחלוטין. חשוב להקפיד על מרווח נכון ומספיק בין המכשירים השונים בחדר הכושר, על אוורור אולם האימונים בצורה קבועה, על טמפרטורה מתאימה ואימון מבחינה בריאותית, על מוזיקה בווליום סביר שאינו פוגע בריכוז ועוד. 
 

אילו פציעות אופייניות לתכנון ארגונומי לקוי?

 למרות המודעות ההולכת ועולה לתחום הארגונומיה, עדין ישנן תקלות ופציעות שנובעות מתכנון לקוי. פציעות שנגרמות משימוש בציוד ספורט הן בדרך כלל לא מאוד חמורות, אך יש להן נטייה להפוך לכרוניות, מה שגורם לנזק לטווח ארוך ומצטבר. עומס יתר מונוטוני, הפעלה לא נכונה של השרירים, שימוש לא נכון במפרקים, הם כולם בעיות שנגרמות מציוד ספורט לקוי. מתאמנים רבים סובלים באופן כרוני מדלקות בגידים ובשרירים, תסמונת התעלה הקרפלית, מרפק טניס ועוד סוגים של פציעות טורדניות.  ניתן לראות כי החשיבות של תכנון ארגונומי נכון של ציוד הספורט וכן של סביבת האימונים היא רבה וכל מנהל חדר כושר בימינו חייב להקפיד עליהם ביתר שאת, על מנת למנוע מלקוחותיו להיפצע ולספק להם שירות בטוח ובריאותי.

כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין