(המשך מעמ' קודם)
הוריו של הנער לא מפסיקים לברך את הצוות הרפואי שהצליח להציל את רגלו של בנם. ראשיתו של הארוע לפני חצי שנה במחנה הפליטים דיר-אל-בלח שברצועת עזה, בעת שמורד בשיר בן ה-15 עשה את דרכו לבית הספר. שכהגיע סמוך לביה"ס נתקל בקבוצת פלשתינים שהפגינו במקום וירו ירי באוויר, ככל הנראה אחד החמושים פלט כדור מנשקו והקליע פגע בכף רגלו של בשיר. הוא הובהל לביה"ח שיפה בעזה כשכף רגלו מרוסקת לגמרי. הסיכוי להציל את כף רגלו של בשיר בביה"ח היה אפסי והפתרון היחיד היה לכרות את כף הרגל. בהתייעצות בין הרופאים הוחלט לשלוח את בשיר למחלקה האורתופדית של ביה"ח ברזילי באשקלון הידועה בצוות אורתופדים מומחה, כדי לנסות להציל את כף רגלו של בשיר.
ד"ר אילן כהן, אורתופד מומחה לכף הרגל יחד עם מנהל המחלקה ד"ר יצחק יקים וסגנו ד"ר דן דבי קיבלו החלטה משותפת לנסות ולשחזר את כף רגלו של הנער. "קיבלנו את הנער עם פציעה קשה מאד בגב כף הרגל כשמבעד לפצע הפרשה מוגלתית ושבבי-עצם" מספר השבוע ד"ר כהן. "בצילום ראינו ריסוק קשה ביותר של כל עצמות המסרק מהראשונה עד לחמישית. הנער נלקח לחדר ניתוח ועבר הטרייה (סילוק רקמת עצמות מרוסקת). לאחר הניתוח התחלנו בטיפול אנטיביוטי והנער נותר עם קדמת כף רגל ללא עצמות למעט הבהונות. ביצענו ניתוח שני שבו קיבענו באופן זמני את הרגל במקבע חיצוני. בינתיים עברנו על הספרות הרפואית, ובו בזמן שלחנו את הצילומים להתייעצות בבית-החולים בבולטימור שבארה"ב, והתברר לנו שהטיפול המקובל בטראומה מסוג זה היא קטיעה של קדמת כף הרגל. יחד עם זאת ידענו שרק בשני מרכזים רפואיים בארה"ב ביצעו בהצלחה שיחזור של כף הרגל. מצויידים בכל הידע התיאורטי הזה ביצענו את הניתוח ולמיטב ידיעתנו זהו הניתוח הראשון מסוגו בארץ. במהלך הניתוח נלקחו שני שתלי-עצם גדולים מגופו של הנער, אחד מהאגן שעצמותיו קמורות דבר המאפשר לנו לשחזר את הקשת הטבעית של כף הרגל, והשני מהשוק. לאחר הניתוח הפצעים החלימו יפה והשתלים נקלטו באופן מושלם". אם כך יש סיבוי שהנער יוכל ללכת על הרגליים? "היום, שלושה חודשים לאחר הניתוח הנער מתוכנן לבצע פיסיותרפיה אינטנסיבית ולהתחיל בדריכה מוגנת באמצעות סד. הצפי שהנער ישוב להליכה נורמאלית." לאחר הניתוח המוצלח אפשר לומר שבביה"ח ברזילי יש את אחד המומחים הגדולים בניתוחי כף רגל? "השתלמתי באחד המרכזים הטובים בעולם בכירורגיית כף רגל בארה"ב. אני לא חושב שהייתי עושה עבודה פחות טובה ממומחה אחר, אני לא מאמין בשמות של בית-חולים זה או אחר. המחלקה האורתופדית בברזילי איננה נופלת מכל מחלקה אחרת בבתי חולים בארץ. אני חייב לציין שאמנם אני הייתי המנתח הראשי בניתוח זה אולם ללא ההתערבות והעזרה ממנהל המחלקה ד"ר יצחק יקים וסגנו ד"ר דן דבי שהיו שותפים לכל מהלך ההחלטות והניתוח, ספק אם הניתוח היה מצליח".
השבוע הגיע בשיר עם אביו סלמה לביקורת בביה"ח ברזילי, 3 חודשים לאחר הניתוח, כדי להסיר את הגבס ולקבוע אם הניתוח אכן הצליח. כשבישר להם ד"ר כהן כי הניתוח הצליח וכל הרקמות והעצמות נקלטו ויש סיכוי שבשיר ילך בקרוב על הרגליים, קפצו השניים מאושר והודו לו בנשיקות. "אני לא יודע איך להודות לצוות האורתופדי בביה"ח ברזילי, ובעיקר לד"ר כהן שהתעקש לבצע את הניתוח והאמין שהוא יצליח. ביה"ח ברזילי מבחינתי הוא הטוב ביותר בעולם, קיבלנו פה יחס אנושי שלא קיבלנו מעולם בשום מקום. העובדה שבני הוא ערבי פלשתיני לא הפריעה לד"ר כהן לבצע את הניתוח בהצלחה. כשהבן שלי ישתחרר מבית-החולים אני מתכנן לערוך פה חפלה כאות תודה לד"ר כהן שהציל את בני" אמר האב.
בימים הקרובים צפוי בשיר להשתחרר מבית-החולים ולחזור לחיי שיגרה בביתו שבעזה. "מה שבטוח אני כבר לא אתקרב להתקהלויות שיש בהן חמושים. אני מודה לצוות הישראלי שהצליח להציל את כף הרגל שלי. אני לא רוצה לתאר לעצמי איך הייתי מתפקד ללא כף רגל. אני מרגיש עכשיו מצויין" סיכם השבוע בשיר.