טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

מדרסים אורטופדיים בהתאמה למבנה כף הרגל

לכל אדם יש מבנה אנטומי שונה, וגם כף רגל ייחודית. מבנה כף הרגל מורכב ומתוחכם, נהוג לחלק את כף הרגל לשלושה אזורים עיקריים- חלק אחורי, אמצעי וקדמי. החלק האחורי של כף הרגל ידוע בכינוי עקב כף הרגל, תפקידו חשוב ליציבות האדם, העקב מורכב מכרית המהווה מעין בולם זעזועים טבעי, החלק האמצעי גמיש יחסית ומאפשר תנועה גמישה של כף הרגל, והחלק הקדמי כולל את בהונות כף הרגל, מורכב מעצמות ומפרקים, תפקידו לסייע בתנועה נכונה של האדם.

 

מבנה כף הרגל שונה בין אדם אחד לאחר

חשוב להדגיש כי מבנה כף הרגל הנו ייחודי לכל אדם, לכף הרגל תפקיד חשוב וקריטי מאחר והיא נושאת את משקל הגוף בתנועה ובעמידה, מסייעת ליכולת התנועה של האדם ובולמת זעזועים באופן טבעי. הניגוד בין תפקידיה של כף הרגל לשאת את משקל הגוף ולסייע לתנועה לכיוונים שונים עשוי לגרום לפציעות ולפגיעות פנימיות שונות, לעתים יש לעבור טיפולי פיזיותרפיה או ניתוח פולשני על מנת לטפל בבעיה. כדי לסייע לאדם להימנע מפגיעות בכף רגלו מומלץ לעבור אבחון מדויק של מבנה כף הרגל ובהתאם לצורך להתאים מדרסים.

 

מי צריך מדרסים לכף הרגל?

רבים באוכלוסייה זקוקים למדרסים לכף רגלם מסיבות שונות ומגוונות, בין היתר חיילים ביחידות קרביות, ספורטאים מקצועיים וחובבים, ילדים, חולי סוכרת, אנשים העוברים שיקום רפואי אחרי ניתוח אורתופדי וכיוצא בזה.


יש להתאם את המדרסים באופן אישי מדויק לכף הרגל של המטופל, למדרסים תפקיד חשוב לפיזור יעיל של הלחצים המופעלים על כף הרגל העדינה, להקטנת נקודות לחץ, לפיזור משקל הגוף, לשיפור ביציבה ובתנועה ולהפחתת כאבים.


ראוי לציין כי מדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית לכף הרגל נחוצים לאיזון הגוף, ליציבה נכונה, למניעת בעיות רפואיות שונות כמו בעיות גב ומחלות פנימיות באיברי הגוף השונים, לשיפור בהישגים ספורטיביים וכמובן להקלה בכאבים.

 

אבחון פתולוגי להתאמת המדרסים למטופל

מומלץ לא לרכוש מדרסים אותם ניתן לרכוש כיום ברשתות הפארם ובחנויות נעליים אלא לעבור אבחון פתולוגי כדי להתאים במדויק את המדרסים לכף הרגל. את המדרסים ניתן לייצר מחומרי גלם שונים, ויש להתאימם גם לנעל, לסוג הפעילות הגופנית בה עוסקים ובהתאמה לפרמטרים נוספים כגון גיל, משקל, גובה, מבנה רקמות העור של כף הרגל, מבנה רקמות השומן בכף הרגל ועוד.


בנוסף, את המדרסים האורטופדיים יש להתאים לאחר אבחון בעמידה, בישיבה ובהליכה, ובהתאמה לגובה הקשתות בכף הרגל, זוויות הקרסוליים (וארוס, ואלגוס), זוויות הברכיים וזוויות עצמות האגן המושפעות מהבדלים באורך הרגליים.


אמנם, לעתים האדם אינו זקוק למדרסים וניתן להתאים עבורו נעליים אורטופדיות, לכן חשוב לעבור אבחון מקצועי על מנת לקבל מענה יעיל ואיכותי. כדאי לדעת כי ישנן מספר שיטות ללקיחת מידות עבור ייצור מדרסים, השיטה נקבעת על ידי הגורם המטפל, בהתאמה למבנה כף הרגל והבעיה ממנה סובלים.

כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין