טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

פיזיותראפיה לכף הרגל

בין הפציעות השכיחות ביותר בגופנו נוכל למצוא פציעות אשר מתרחשות באזור כף הרגל - מדובר באזור מועד לפורענות מבחינת התפתחותן של בעיות כרוניות בחלקיו השונים של מבנה כף הרגל. מבנה מורכב זה מחולק למפרקים רבים כשעל כל אחד מהמפרקים הללו מופעלים עומסים שונים. לרוב מדובר בעומסו של משקל הגוף, אך בפעילויות ספורטיביות העומסים הללו גדלים בהרבה.
 

פציעה בכף הרגל

פציעות בכפות הרגליים מתרחשות לרוב עקב חוסר תשומת לב למכשול שעומד בדרך, בין אם מדובר בשינוי פתאומי של המשטח עליו אנו דורכים ובין אם מדובר בהופעה פתאומית של מכשול מוצק. לדוגמא, הפציעה הנפוצה ביותר היא נקע בקרסול והיא נובעת לרוב מנחיתה לא נכונה על משטח המגע בעת ריצה או הליכה. פציעות אלו מחלישות את המבנה שלה ולכן פעמים רבות הן חוזרות על עצמן במידה ותהליך ההחלמה והשיקום אינו נעשה באופן מלא.
 

הבעיות הכרוניות

בעיות כרוניות בכף הרגל מתפתחות במרבית המקרים עקב ציוד הנעלה לא מתאים מבחינה אנטומית, או מהליכה/ריצה לא נכונה. ישנן סיבות מולדות שונות להתפתחותן של בעיות כרוניות בכף הרגל כגון הלוקוס ולגוס ודורבן בעקב, אך במידה והן מאובחנות בזמן וציוד ההנעלה וסגנון ההליכה מותאמים בהתאם, ניתן לצמצם את הבעיות הללו במידה רבה.
 

פיזיותרפיה לכף הרגל

במקרים של פציעות, דלקות ובעיות כרוניות חמורות עולה לעיתים צורך בניתוח. התערבות חיצונית אינה אפשרות הפעולה המועדפת ותמיד תיבחן לפני כן האפשרות לטיפולים שמרניים של ציוד אורטופדי מתאים או פיזיותרפיה. גם לאחר שאר ניתוחים הנוגעים לאזור הרגל ואף הברך, מקובל לשלוח המנותח לסדרה של טיפולים פיזיותרפיים מותאמים אשר יחזקו את כף הרגל בכדי למנוע פציעות עתידיות באותו מקום. טיפול פיזיותראפי כולל שימוש באבזרים שונים שנועדו לסייע לשקם את השריר באמצעות זרמים חשמליים ו/או גלי קול. בנוסף לכך משתמשים בעיסוי מיוחד אשר מפעיל את השרירים שבאזור באופן חיצוני.

יחד עם הטיפולים הללו החולים מקבלים מספר תרגילים מותאמים לחיזוק פרטני של האזור. תרגילים אלו פותחו בידי אנשי מקצוע בכדי לפעול באופן מדויק על האזור הדורש חיזוק והם לרוב ניתנים בשלב מתקדם יותר של הטיפול כשהחולה יכול כבר להפעיל את האזור בכוחות עצמו. טיפול פיזיותראפי אינו חד-פעמים ולרוב מדובר על תהליך שכולל סדרה של מפגשים שכוללים טיפול בידי הפיזיותראפיסט יחד עם עבודה עצמית בבית. התמדה בהליך הפיזיותראפיה הינה חשובה ביותר, זאת מכיוון שהתוצאות החיוביות מתקבלות רק לאחר תקופת זמן והן אינן נשמרות במידה ולא מתחזקים את האזור בעצמנו.

 
כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין