הרבה בעיות אורטופדיות מטופלות באמצעות התערבות כירורגית וניתוח. ניתוח בגיד אכילס לדוגמא פופולארי מאוד בקרב גברים ונשים, כמו גם סוגים אחרים של ניתוחים ששייכים לתחום. עם זאת, לא כולם יודעים כיצד מתאוששים מהניתוח ומה צריך לעשות על מנת למנוע מהכאב לחזור בעתיד. הפתרון הוא לערב אנשי מקצוע מוקדם ככל האפשר ובעיקר לבדוק אילו אביזרים אורטופדיים מומלצים עבור שימוש יום יומי.
השימוש באביזרים אורטופדיים מהווה חלק בלתי נפרד ממערך ההתאוששות מהניתוח. בעזרת אביזרים כאלה ניתן לטפל בבעיות שקשורות לכף הרגל ולקצר את תהליך ההחלמה. בנוסף, ניתן לחסוך בהוצאות על רכישת אביזרים אורטופדיים לאחר הניתוח באמצעות הטיפים הבאים:
א. בדיקת טכניקת הייצור – לא כל האביזרים האורטופדיים מיוצרים באותה שיטה. בדיקה של טכניקת הייצור מעניקה אינדיקציה מעולה לרמת האיכות של האביזרים ולעמידות שלהם בפני בלאי ושחיקה. חלק מהתכניות דורשות לדוגמא תבנית גבס של כף הרגל, לעומת טכניקות חדישות בהן תהליך הייצור נעשה תוך שימוש בציוד ממוחשב ומתקדם.
ב. עלות מול תועלת – הטעות הנפוצה היא לייחס לאביזרים אורטופדיים יקרים את היעילות הגבוהה ביותר לאחר ניתוחים בכף הרגל. במונחים של עלות מול תועלת, האביזרים נמדדים בטווח הארוך ולא רק בטווח הקצר. יש לקבל המלצות על אביזרים אורטופדיים ולוודא שהם מתאימים למבנה של כף הרגל ולהמלצות על התאוששות נכונה.
ג. החזרים מקופות החולים – רוב קופות החולים בישראל מציעות למבוטחים החזרים מסוימים עבור רכישת מדרסים לאחר ניתוח. בניגוד לרכישת אביזרים אורטופדיים בשגרה שכפופה לאישור של הרופא המטפל, קופות החולים מתקשות לסרב להקצאת אביזרים אחרי ניתוח. הרופאים המנתחים עצמם ממליצים על שימוש באביזרים אורטופדיים וכל מה שנותר למטופל לעשות הוא לדרוש את ההחזר מנציגי קופות החולים.