טלפון: 03-5117033
ד"ר אילן כהן
אורטופד מומחה לניתוחי הקרסול וכף הרגל
  • ניתוח הלוקס ולגוס ואצבעות-פטיש.
  • ניתוח מטטרסלגיה (כאבים בכרית כף הרגל).
  • ניתוח דורבן או דלקת\קרע בגיד אכילס.
  • ניתוח קיבוע סוב-טאלארי.
  • ניתוחי שברים בקרסול וכף הרגל.
  • הערכת-נכות אורתופדית לנפגעי תאונות.
  • הכנת חוות-דעת משפטית לאחוזי נכות.

רכישת מדרסים לאחר ניתוח

הרבה בעיות אורטופדיות מטופלות באמצעות התערבות כירורגית וניתוח. ניתוח בגיד אכילס לדוגמא פופולארי מאוד בקרב גברים ונשים, כמו גם סוגים אחרים של ניתוחים ששייכים לתחום. עם זאת, לא כולם יודעים כיצד מתאוששים מהניתוח ומה צריך לעשות על מנת למנוע מהכאב לחזור בעתיד. הפתרון הוא לערב אנשי מקצוע מוקדם ככל האפשר ובעיקר לבדוק אילו אביזרים אורטופדיים מומלצים עבור שימוש יום יומי.

 

מי צריך מדרסים אחרי ניתוח?


הרופא המטפל עשוי להעביר המלצה על רכישת אביזרים אורטופדיים מסוימים לאחר ניתוח בכף הרגל, ברגל, בברך או בכל אזור רלוונטי אחר. האביזרים האורטופדיים מיועדים למי שסובל מכאבים בכף הרגל או למטופלים שסובלים גם מכאבי גב. התנאי היחיד צריך להיות בעיה מבנית או תפקודית של כף הרגל. בנוסף, המדרסים מתאימים לאנשים עם פלטפוס או קשת גבוהה מאוד.


חיסכון בהוצאות על רכישת אביזרים אורטופדיים


השימוש באביזרים אורטופדיים מהווה חלק בלתי נפרד ממערך ההתאוששות מהניתוח. בעזרת אביזרים כאלה ניתן לטפל בבעיות שקשורות לכף הרגל ולקצר את תהליך ההחלמה. בנוסף, ניתן לחסוך בהוצאות על רכישת אביזרים אורטופדיים לאחר הניתוח באמצעות הטיפים הבאים:

א. בדיקת טכניקת הייצור – לא כל האביזרים האורטופדיים מיוצרים באותה שיטה. בדיקה של טכניקת הייצור מעניקה אינדיקציה מעולה לרמת האיכות של האביזרים ולעמידות שלהם בפני בלאי ושחיקה. חלק מהתכניות דורשות לדוגמא תבנית גבס של כף הרגל, לעומת טכניקות חדישות בהן תהליך הייצור נעשה תוך שימוש בציוד ממוחשב ומתקדם.

ב. עלות מול תועלת – הטעות הנפוצה היא לייחס לאביזרים אורטופדיים יקרים את היעילות הגבוהה ביותר לאחר ניתוחים בכף הרגל. במונחים של עלות מול תועלת, האביזרים נמדדים בטווח הארוך ולא רק בטווח הקצר. יש לקבל המלצות על אביזרים אורטופדיים ולוודא שהם מתאימים למבנה של כף הרגל ולהמלצות על התאוששות נכונה.

ג. החזרים מקופות החולים – רוב קופות החולים בישראל מציעות למבוטחים החזרים מסוימים עבור רכישת מדרסים לאחר ניתוח. בניגוד לרכישת אביזרים אורטופדיים בשגרה שכפופה לאישור של הרופא המטפל, קופות החולים מתקשות לסרב להקצאת אביזרים אחרי ניתוח. הרופאים המנתחים עצמם ממליצים על שימוש באביזרים אורטופדיים וכל מה שנותר למטופל לעשות הוא לדרוש את ההחזר מנציגי קופות החולים.

 

איזה אביזרים אורטופדיים מתאימים לכם?


אין אביזרים אורטופדיים שמתאימים לכולם ללא יוצא מן הכלל. הדגש צריך להיות על התאמת מדרסים ואביזרים אחרים לצרכים ספציפיים של הלקוח. את זה עושים תוך התייחסות לאופי הניתוח, לגיל המטופל ולהיסטוריה הרפואית שלו. במצבים חמורים במיוחד יש לשקול שילוב בין סוגים שונים של אביזרים אורטופדיים. כך ניתן מצד אחד לקצר את זמן ההתאוששות וההחלמה, אך מצד שני למנוע בעיות באזורים אחרים שלא בהכרח קשורים לניתוח.


בחירת איש מקצוע


המלצות של אנשים שכבר עברו ניתוחים דומים ורכשו אחריהם מדרסים יכולות לסייע למי שמתלבט בין אנשי מקצוע שונים. ענף האורטופדיה מחייב את אנשי המקצוע לעמוד בסטנדרטים מחמירים של בקרת איכות, אך לא כל אנשי המקצוע מקפידים על כך. בחירת איש מקצוע היא פונקציה של סוג הניתוח ושל המחיר. במידה ובוחרים לתכנן את האביזרים האורטופדיים בהתאם לתכנית גבס, יש לדרוש לראות את התבנית ולבדוק מה פערי המחירים מול אביזרים שמיוצרים בשיטות אחרות. 
כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי לרפואת הקרסול וכף הרגל
בניית אתרים אי.קיי.דיזיין  בניית אתרים אי.קיי.דיזיין